Foto: Stig Kenne/TT

Borgman stängs av efter tackling

Uppdaterad
Publicerad

HV71's Andreas Borgman fälls för huvudtackling i onsdagens match mellan HV71 och Färjestad. Han kommer att bli avstängd och tilldelas även böter.

I samband med en situation i den tredje kvartsfinalen mellan HV71 och Färjestad, delade Andreas Borgman i HV71 ut en huvudtackling mot Färjestads Per Åslund. Åslund lämnade matchen skadad. Händelsen anmäldes till disciplinnämnden som nu fäller Andreas Borgman för tackling mot huvudet.

Borgman får ett tidsbestämt straff som innebär att han stängs av i upp till fem matcher, beroende på hur många matcher det blir i kvartsfinalserien. Men han kommer vara spelklar igen den 3 april. Borgman ska också böta 8.000 kronor.

De nyckelfaktorer som disciplinnämnden grundar beslutet på är att tacklingen delas ut med höjd armbåge, riktat mot huvudet, att tacklingen medför skaderisk och spelaren också blir skadad. Dessutom menar nämnden att det handlar om ett ”återfall”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.