Brand i kyrka

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten fick vid halvåttatiden på torsdagskvällen in ett larm om brand Ansgariikyrkan i Vättersnäs i Jönköping. Branden som startade i källaren är nu släckt.

– När vi kom till platsen hade personalen som var i kyrkan nästan släckt den själva så det gick fort att släcka branden, säger Kenneth Hermansson inre befäl räddningstjänsten i Jönköping.

Fyra till sjukhus

Fyra personer fick föra med ambulans till sjukhus för kontroll efter att de andats in rök på platsen enligt räddningstjänsten.

Ventilerar ut röken

Räddningstjänsten håller nu på med att ventilera ut röken med hjälp av fläktar.

– Det gick bra den här gången men det kunde gått mycket värre med tanke på att branden startade i källaren, säger Kenneth Hermansson.

Fotogenlampor orsakade branden

Polisen skriver senare på kvällen på sin sajt att det pågick aktivitet för barn och ungdomar i lokalen när branden startade. De skulle få lära sig hur fotogenlampor fungerade men något gick fel och det började brinna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.