Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I HV71 kommer Chris Abbott att ansvara för hela elitverksamheten i klubben vilket innefattar herrlag, damlag och juniorlag. Foto: Zahraa Abdul Reda/SVT

Chris Abbott blir ny general manager i HV71

Uppdaterad
Publicerad

Nyligen stod det klart att Kent ”Nubben” Norberg fick lämna HV71. Idag presenteras Chris Abbott som general manager, med ansvar för all elitverksamhet i klubben.

Chris Abbott kommer närmast från sju säsonger i en liknande roll i Rögle BK. Båda han och hans bror Cam Abbott, som var huvudtränare, fick dock lämna Ängelholmslaget i december.

I HV71 kommer Chris att ansvara för hela elitverksamheten i klubben vilket innefattar herrlag, damlag och juniorlag.

”Jag ser fram emot att vara en del av denna organisationen igen, med alla fans och sponsorer som stöttar laget i alla lägen”, säger Abbott till HV71:s hemsida.

– I Chris får vi en otroligt seriös ledare som också är väldigt skicklig på att bygga framgångsrika lag. Han kommer att förtydliga den röda tråden i hela vår elitverksamhet och med sin erfarenhet och ledarstil ge oss en stabil grund att stå på, säger Andreas Davidsson, tillförordnad ordförande i HV71.

Var med och tog SM-guld

HV71 är ingen okänd klubb för Abbott. Han har gjort två säsonger som spelare och var med och tog SM-guld 2016/2017.

– En stor ära att vara tillbaka och jag har många bra minnen från mina år i laget och staden, säger han.

– Det handlar väldigt mycket om själva spelarena, det är de på isen som vi förlitar oss på, de som hanterar tuffa situationer.

Kontraktet med Chris Abbott gäller i tre säsonger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.