Foto: SVT

Historisk semifinal för HV:s damer

Uppdaterad
Publicerad

Ikväll spelar HV71 Dam en historisk match på hemmais. Det blir den första semin i SDHL någonsin för laget.

Semifinalen avgörs i bäst av tre matcher. Motståndarna Luleå har vunnit tre av fyra matcher mot HV71 i grundserien och anser sig därför ha en viss fördel mot jönköpingslaget.

Men det är ett starkt HV71 de möter. Laget tog två raka vinster mot Modo i kvarten och är redo att kämpa hela vägen till final.

– Vi har absolut kapacitet att gå hela vägen. Det känns jättebra i laget just nu på alla möjliga sätt, säger HV71:s tränare Ulf Johansson.

Luleå favorittippade

Är alla spelare hela och friska?

– Ja, vi hoppas kunna ha ett fullt lag på benen ikväll. Men jag har varit med tillräckligt länge för att inte ropa hej för tidigt.

Vad säger du om att möta just Luleå som ni har haft svårt att vinna över?

– Det är tuffast möjliga motstånd så klart. Vi vet vad som gäller, de har ju favoritskapet. Vilket lag som än möter Luleå måste spela på topp, men vi har slagit dem en gång i år så det kan vi göra igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.