Foto: SVT

Dödsolycka utreds av polis

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har under fredagen påbörjat utredningen kring dödsolyckan som igår inträffade på E4:an norr om Värnamo.

Två män, en i 20-årsåldern och en i 50-årsåldern avled i torsdags kväll efter att de av okänd anledning kört in i mitträcket på E4:an utanför Klevshult. Det var mycket halt på platsen vid olyckstillfället, något som kan ha orsakat olyckan. Och polisen utreder nu händelsen under rubriceringen vårdslöshet i trafik.

– Det är den rubriceringen man använder vid den här typen av olyckor. Det behöver inte innebära att föraren kört vårdslöst. Det är vår uppgift att titta på omständigheter, varför det blev en dödsolycka, säger Tommy Thorngren, pressinformatör hos polisen.

Vägsträckan kontrolleras

De båda avlidna männen ska obduceras och under dagen har en teknisk undersökning av bilen påbörjats.

– Fordonet som de färdades i togs i beslag och vi har undersökt det idag. Resultatet av den undersökningen är inte klart ännu. Trafikverket kommer också att göra en rapport från vägsträckan där olyckan inträffade. Man ska titta på hur förutsättningarna var och så vidare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.