Nu står det klart att EM-kvalmatchen mellan Sverige och Schweiz kommer att spelas i Habos nya arena. Foto: Niclas Jönsson / BILDBYRÅN

EM-kvalmatch volleyboll i nya arenan i Habo

Publicerad

Nu är det klart att EM-kvalpremiären i volleyboll kommer att spelas i den nybyggda idrottsarenan i Habo.

I EM-kvalet som startar i augusti har Sverige lottats in i en trelagsgrupp där Spanien och Schweiz utgör motståndet. Kvalet inleds med hemmamatch mot Schweiz lördagen den 17 augusti i Habo arena.

– Volleyboll är en stor sport i Habo och med hjälp av detta får vi möjligheten att göra den än större i hela regionen. Vi ser fram emot en verklig volleybollfest i augusti, säger Jan-Anders Haag, ordförande i Habo Wolley.

Främja näringslivet i Habo

20 svenska spelare kallades nyligen till ett uttagningsläger som äger rum i början av maj. På den blågula listan finns en mix av rutinerade spelare och unga talanger.

– Evenemanget kommer betyda mycket för Habos invånare och är en möjlighet att främja näringslivet och besöksnäringen i kommunen då vi gästas av besökare från olika delar av landet, säger Monika Raske, näringslivsansvarig på Habo kommun, i ett pressmeddelande.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet tar Svante Modén, teknisk chef i kommunen, med oss på en rundtur i Habo arena. Foto: Jonas Tubbin

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.