Foto: Anders Wiklund TT / SVT

Farliga föremål under hopptorn vid badplatser

Uppdaterad
Publicerad

Vid rutinmässiga dykningar har farliga föremål hittats vid badplatser i Sävsjö kommun. – Om de är avsiktligt placerade är jättesvårt att säga, säger Ola Bengtsson, kultur- och fritidschef.

Varje år inför badsäsongen, genomförs dykningar vid de åtta kommunala badplatserna i Sävsjö kommun och under hopptornen i Eksjöhofgårdssjön och Skärsjön har i år hittats föremål som kan vara skadliga.

– Det ena föremålet är en lång planka med spik och skruv i och det andra är ett järnrör. De stod upprätta från botten, säger Ola Bengtsson kultur- och fritidschef Sävsjö kommun.

– Om de är avsiktigt ditplacerade är jättesvårt att säga.

Tätare kontroller

Efter fynden har beslut nu tagits om att göra extra dykningar på samtliga kommunens badplatser för att kontrollera säkerheten ytterligare. Badplatserna kommer även att kontrolleras med tätare intervaller under sommaren.

– Vi har reagerat på att de var placerade på ett sätt som kan skada. Det är svårt att veta hur de har hamnat där men det är tydligt att de befann sig på farliga platser.

Är det vanligt att sådana här föremål hittas?

– Det är vanligt att vi hittar skräp, islängda cyklar och annat. Men det är inte vanligt att vi hittar föremål som vi reagerar på att de kan vara farliga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.