Felix Rosenqvist fortsätter att vinna priser. Foto: SVT

Felix Rosenqvist får kunglig medalj

Uppdaterad
Publicerad

Formel-3 föraren från Värnamo tilldelas nu Motorprinsens medalj för sina insatser inom motorsporten.

24-åringen började med kartracing redan som barn och har sedan tagit flera prestigefylla priser sedan det internationella genombrottet för två år sedan.

Senast vann han överlägset FIA:s Europamästerskap i Formel 3.

”Det har varit glädjande att följa Felix Rosenqvist och hans fenomenala prestationer. Han är utan konkurrens den mest lysande stjärnan av de svenska raceförare som tillsammans håller på att skapa det nya ”svenska racingundret”, skriver juryn i sin motivering.

Felix Rosenqvist har tidigare fått motta en medalj av kungen för sina framgångar under 2014 då han bland annat vann inofficiella Formel 3-VM i Macau, Kina.

– Det är en stor ära att få ta emot Motorprinsens medalj. Jag vill tacka juryn för deras fina ord och ser fram emot att försöka vinna ännu större titlar för svensk racing i framtiden, säger Felix Rosenqvist på sin hemsida.

Tidigare år har bland annat Tina Thörner, Mats Eriksson och Kenny Bräck fått ta emot medaljen.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.