Foto: SVT/Jonatan Nilsson

Fler drunkningsolyckor i länet

Uppdaterad
Publicerad

Fem personer drunknade under första halvåret i år i länet, alla var män mellan 60-80 år. Under samma period i fjol var det en drunkningsolycka i länet. Detta enligt siffror från Svenska Livräddningssällskapet.

Det är betydligt fler drunkningsolyckor i hela landet hittills i år. Totalt omkom 61 personer genom drunkning på isar eller sjöar i landet fram till och med juni månad. Det är 21 fler än motsvarande period i fjol. Enligt Svenska Livräddningssällskapet är det den högsta siffram på hela 2000-talet.

I länet är det framförallt äldre män som drunknat i år. Två män i 70-årsåldern gick genom isen på sjön Loren i Tranås-trakten i februari. I Huskvarna hittades en man i 80-årsåldern död efter olycka med kanot på Vättern i mars. En man i 60-årsåldern hittades drunknad i Lagaån utanför Värnamo i april och i maj hittades en man i 70-årsåldern i sjön Hjälten i Eksjö kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.