Tre olyckor under natten och morgonen. Foto: TT

Flera bilar i olycka vid Ölmstad

Uppdaterad
Publicerad

Larm om att flera bilar krockat på en mindre länsväg mellan Jönköping och Gränna kom nu på onsdagsmorgonen. Trafikverket varnar för halka.

Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till en trafikolycka på länsväg 990 vid Ölmstad i Jönköpings kommun vid 07.43. Det var tre fordon som kolliderade och totalt fem personer drabbades av olyckan. Enligt räddningstjänsten var det ingen person som skadades allvarligt eller behövde föras till sjukhus. Två av bilarna behövde bärgning från platsen.

Det har varit besvärligt väglag under onsdagsmorgonen och flera trafikolyckor har inträffat i Jönköpings län. Vid sjutiden på morgonen hamnade ett släp till en lastbil i diket på riksväg 47 vid Sandhem utanför Mullsjö. Ingen ska ha skadats i samband med händelsen. Trafikverket varnar för våta vägar med minusgrader i vägytorna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.