Det är i dag en utmaning för kommuner att rekrytera familjer, då privata företag ofta erbjuder högre arvode. Foto: SVT arkiv

För få familjehem i länet

Uppdaterad
Publicerad

Länets kommuner satsar nu på en ny gemensam verksamhet som ska hitta lämpliga personer eller familjer som kan bli familjehem. Kommunerna vill på så sätt få till en mer effektiv och bättre rekrytering av nya familjehem.

Det finns barn som av olika anledningar inte kan bo hemma hos sina föräldrar. De behöver då en annan familj som kan ge omvårdnad och stöd under en kortare eller längre tid.

För få familjehem

Även om det i dagsläget finns en del familjehem i länet så behövs det ständigt fler. Därför satsar nu länets kommuner på en ny gemensam verksamhet som kan hitta lämpliga personer eller familjer som kan bli familjehem.

Kommunerna vill på så sätt få till en mer effektiv och bättre rekrytering av nya familjehem, skriver kommunerna i ett pressmeddelande.

Ska jobba bättre tillsammans

Familjehemsresursen Jönköpings län finns sedan i våras på A6-området i Jönköping. Ett gemensamt utvecklingsarbete har påbörjats, där kunskap

om metoder och arbetssätt finns med. Syftet är, förutom att rekrytera fler familjehem i länet, att få en ökad kvalitet i arbetet.

– Tillgången på nya familjehem behöver öka och vi är övertygade om att det finns många familjer som skulle kunna tänka sig att bli familjehem om de fick bra information om vad det innebär, säger Marianne Hakegård som är samordnare för Familjehemsresursen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.