Foto: SVT Design

Krockade med lastbil – förare hade änglavakt

Uppdaterad
Publicerad

Föraren i en mindre personbil uppmärksammade inte att en lastbil kom i full fart utan körde ut framför. – Olyckan kunde fått helt andra konsekvenser, säger insatsledare Niclas Sjöblom.

Olyckan inträffade på riksväg 27 vid Forsheda väster om Värnamo vid lunchtid under onsdagen. Föraren i bilen hade stannat vid en stoppskylt men uppmärksammade inte lastbilen som kom körandes från vänster.

– Föraren körde ut i vägen men som tur var såg lastbilschauffören detta och eftersom han inte hade någon mötande trafik kunde han väja lite, säger Niclas Sjöblom, insatsledare räddningstjänsten Värnamo.

Lastbilen träffade personbilens front men skadorna blev begränsade.

– Det var bara en bit av fronten som revs bort. Hade bilen kommit ut längre i vägen hade olyckan fått helt andra konsekvenser.

Ambulans kom till platsen men Niclas Sjöblom säger att både lastbilschauffören och de båda personerna som befann sig i bilen var tillsynes oskadda.

– De hade änglavakt helt enkelt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.