Foto: Gabriel Djärf/SVT

Att förbereda sig för en zombieattack

Uppdaterad
Publicerad

I Jönköping hölls en udda föreläsning på söndagen där åhörarna fick lära sig hur man kan överleva en attack från zombier.

Det var ett stort intresse när 30-årsjubilerande Folkets bio bjöd in till en föreläsningen om att zombier och andra hot. Föreläsare var Herman Geijer som har skrivit en bok i ämnet och som även har sommarpratat i radions P1.

– Zombier finns inte på riktigt, men de finns i vårt medvetande och bra skräck speglar rädslor som finns i samhället, säger zombieföreläsaren Herman Geijer.

Han tror att fascinationen och rädslan för zombier går att överföra på mer verkliga hot och det är hans utgångspunkt för att fundera på hur man kan förbereda sig för olika hot och katastrofer.

– Genom att använda zombien som metafor för andra typer av samhällskatastrofer, pandemier eller ekonomiska kollapser så kanske det blir lite lättare kan förbereda sig och tänka på vad man skulle göra. För hela zombiegenren inbjuder till att tänka till vad jag gör när det otänkbara händer, menar Herman Geijer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.