19-åring hittad död – brott inte uteslutet

Uppdaterad
Publicerad

En 19-årig man som varit försvunnen i en vecka har hittats död. Han hittades av en privatperson i ett vattendrag i Vetlandatrakten på söndagseftermiddagen.

Polisen har inlett en förundersökning om mord alternativt dråp. Området där mannen hittades har spärrats av och tekniker ska undersöka det närmare.

– Det finns omständigheter som gör att vi inte kan utesluta brott, säger Lasse Johansson, presstalesman för polisen i Jönköpings län.

Försvunnen 19-åring i Vetlanda

19-åringen har varit försvunnen sedan natten mellan lördag och söndag förra veckan då han ska ha befunnit sig i Vetlanda. Ett stort sökpådrag med bland annat hundar och helikopter samt ett hundratal frivilliga från Missing People har letat efter honom.

Polisen vill inte nu på måndagsmorgonen gå ut med mer information i ärendet eftersom det råder förundersökningssekretess.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunnen 19-åring i Vetlanda

Mer i ämnet