Bilen kom i rullning och fyra personer blev påkörda utanför Systembolaget i Gränna. Foto: Jonas Tubbin/SVT

Fortsatt allvarligt för 1-åring

Uppdaterad
Publicerad

Läget är fortsatt allvarligt för den 1-årige pojke som blev påkörd av en bil som kommit i rullning i Gränna. Men det är inte längre livshotande.

Det var strax före klockan ett på lördagen som en bil kom i rullning i en av de branta backarna i centrala Gränna. Fyra personer, två barn 1 och 4 år gamla, och två vuxna blev påkörda och skadades så allvarligt att de fick föras till sjukhus.

Enligt polisen kom 1-åringen i kläm mellan bilen och en husvägg. Han fick så allvarliga skador att de först betecknades som livshotande. Pojken har förts till Drottning Silvias Barnsjukhus i Göteborg, där pressjouren Robert Sjölund, nu säger att tillståndet har förbättrats till allvarligt, men stabilt.

Även 4-åringen fick svåra skador, hans tillstånd betecknas som allvarligt, men stabilt.

Det är fortfarande oklart varför bilen kom i rullning.

– Vi vet ännu inte, säger vakthavande polisbefäl, Fredrik Granström. Vi har tagit bilen i beslag och ska göra en teknisk undersökning om varför bilen kom i rullning. Det ska också hållas förhör.

Polisen vill inte uttala sig om ägaren till bilen, men säger att brottsrubriceringen är vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada.

Det finns gott om vittnen till olyckan, som inträffade då många människor var i rörelse i centrala Gränna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.