Foto: Arkivfoto: TT

Fortsatt moderat kamp för höghastighetsbana

Uppdaterad
Publicerad

Efter att moderaterna i början av oktober meddelat att de vill säga nej till en höghastighetsbana, reser idag partikollegor från Jönköpings län till Stockholm för att försöka få dem att tänka om.

Det är en delegation bestående av kommunalråd, förbundsordförande och regionstyrelsens ordförande som idag reser upp för att träffa riksdagsledamöter och partiets trafikpolitiska talesperson Jessica Rosencrantz. Det var hon son tillsammans med Ulf Kristersson, ekonomiskpolitisk talesperson som skrev artikeln i Dagens Industri i början av oktober, då partiet meddelade att de vill säga nej till en höghastighetsbana.  

– Det vi vill är att man inte ska säga nej nu, utan vänta på hela utredningen, säger Malin Wengholm (M), regionstyrelsens ordförande.

Hon fortsätter:

– Jag åkte själv tåg igår och det var problem på båda hållen. Det räcker inte med en upprustning av det befintliga nätet, vi måste bygga ut. Vägarna är också nedgångna och vi har klimatet att tänka på.

Med på resan till Stockholm är även förbundsordförande Gottlieb Granberg, Carin Berggren kommunalråd i Jönköping, Anders Wilander kommunaråd i Tranås samt Gislvaveds kommunalråd Niclas Palmgren.

Tror du att ni har möjlighet att påverka partiet?

– Hoppet är ju det sista som överger. Vi har kämpat för det här i 10 år och kommer att fortsätta kämpa till det är klart att det blir en höghastighetsbana.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.