Stig Stråkendal bor granne med bygget och är skeptisk till hur ärendet hanterats.

Delade meningar om bygget

Uppdaterad
Publicerad

Meningarna är motstridiga bland grannarna till de tre nybyggda husen i Mullsjö som i värsta fall måste rivas eftersom bygget startade innan bygglovet var klart.

15 villaägare har skrivit under en protestlista, men andra tycker att det är bra med nybyggda centrala bostäder.

– Det blir för kompakt med de nya husen, anser Stig Stråkendal, en av de femton villaägare som skrivit under protestlistan mot de tre husen.

”Ingen dialog”

Han är mycket kritisk mot bygget:

– Här fanns ett stort grönområde som nu är borta. Kommunen har skött det här under all kritik. Om de haft en dialog med oss under processen hade det kanske gått att lösa, men vi som bor i området har inte fått vara med och påverka. Alla är förlorare. Jag välkomnar länsstyrelsens underkännande av byggloven.

”Positivt för Mullsjö”

Lennart Andersson som bor i hyreshusen intill är pensionär och var tidigare socialdemokrtiskt kommunalråd i Mullsjö. Han är mer positiv till husen.

– Det är viktigt att många äldre som vill sälja sina villor kan flytta till ett område där de får nära till affärer och annan service.

Kan du förstå villaägarnas kritik?

– Visst är det lite tätt, men å andra sidan är det mycket positivt för dem som kan flytta hit, säger han.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.