Arkiv. Foto: SVT

Hade knarkodling hemma – upptäcktes av en slump

Uppdaterad
Publicerad

En 37-årig man från Jönköping döms nu till två år och sex månaders fängelse efter att polisen av en slump avslöjade en knarkodling hemma hos honom.

Det var i december förra året som polisen var ute och jagade en inbrottstjuv i trakterna där mannen bor. Polisen råkade gå över mannens tomt och när de passerade uthuset kände de att det luktade narkotika.

Den nu dömde mannen kom ut och frågade vad poliserna gjorde och de fortsatte då letandet efter inbrottstjuven.

Husrannsakan

Men senare samma dag åkte polisen tillbaka till mannen och gjorde en husrannsakan i uthuset. Först sa mannen att han inte hittade nyckeln. Han gick då in i huset för att leta men låste helt sonika in sig i boningshuset. Polisen såg då genom fönstret hur han var i färd med att förstöra sin dator.

Senare tog sig polisen in i uthuset och hittade där ett 15-tal plantor cannabis. Och när de senare också gjorde husrannsakan i boningshuset hittades ytterligare narkotika och dopningsmedel. Här fanns också sprutor och kanyler och påsar med hampafrö.

Får fängelse

I mannens dator fann polisen också en marknadsplats, Darknet, där han salufört narkotika som GHB och Ecstacy. Vinsten på försäljningen uppgår enligt åklagaren till 150.000-200.000 kronor.

Mannen har erkänt brotten och döms nu alltså till två år och sex månaders fängelse för bland annat grovt narkotikabrott och dopningsbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.