Foto: Björn Lindgren/TT

Hiljemark redo för start

Uppdaterad
Publicerad

I morgon spelar Sverige sin första match i Europamästerskapen. Den enda spelaren från länet i den Svenska truppen är Oscar Hiljemark från Gislaved som hoppas på en plats i laget.

– Jag är här, jag är redo, säger han.

När Sverige möter Irland på måndagen hoppas Oscar Hiljemark på en plats i startelvan.

– Vi alla som är här är redo och jag ska försöka förbereda mig på bästa sätt, säger Oscar Hiljemark.

Utomlands

Han är född och uppvuxen i Gislaved men lämnade orten redan som 17-åring för spel i allsvenskan med Elfsborg. 2013 flyttade han utomlands, då till den holländska kubben PSV Eindhoven.

Två år senare skrev han kontrakt med Palermo där han nu spelar.

För ett år sedan var han lagkapten för U21-landslaget som vann EM-guld. En erfarenhet han nu tar med in i A-landslaget – där sammanhållningen i truppen fungerar bra trots den hårda konkurrensen.

Elva platser

– Att vara tillsammans så länge är speciellt för vilken grupp du än är i och här är det väldigt speciellt med tanke på vi alla nästan konkurrerar om elva platser. Men än så länge har det varit bra och det har varit en fantastisk kommunikation från ledarstaben. Jag tror inte att det kommer att vara några problem eftersom vi alla är professionella och vi alla är här för att prestera för Sverige, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.