Hovrätten friar man från våldtäkt mot barn

Uppdaterad
Publicerad

Göta hovrätt friar den man i 50-årsåldern som dömdes till fyra års fängelse i tingsrätten, för flera fall av våldtäkt mot ett då 12-årigt barn. Det rapporterar P4 Jönköping.

Mannen som är bosatt på Höglandet, åtalades för våldtäkt, sexuellt ofredande och sexuellt övergrepp mot en 12-årig flicka. Övergreppen som skett vid flera tillfällen ska ha pågått under första halvåret i år. Flickan har berättat om sexuella handlingar som är jämförbara med samlag och övergreppen ska ha inträffat i och i anslutning till 12-åringens hem.

Mannen dömdes i augusti av Eksjö tingsrätt till fyra års fängelse för våldtäkt, men nu frias han av hovrätten. Enligt domen i Göta Hovrätt finns det inte tillräckligt med teknisk bevisning, för att mannen ska kunna dömas, rapporterar P4 Jönköping som tagit del av domen.

Hovrätten konstaterar ändå att flickans berättelse är trovärdig, men också att den är allmänt hållen och utan exakta tidsangivelser för när övergreppen ska ha skett.

Hovrätten var inte enig, en av nämndemännen ville fastställa tingsrättens dom på fyra års fängelse.

Mannen har hela tiden nekat till anklagelserna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.