Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du en av alla 250 sökande berätta vad hon tror om sina chanser. Foto: Ebba Eriksson/SVT

Hundratals ville vara en del av musikalen Så som i himmelen

Uppdaterad
Publicerad

Intresset för att vara en del av musikalen Så som i himmelen har varit stort. Under helgen har det varit audition till musikalen som sätts upp på kulturhuset Spira i Jönköping hösten 2025.

I klippet ovan hör du mer om musikalen och helgens audition.

Stor erfarenhet av sång, bo i Jönköpings län och tycka om att stå på scen – det var kraven på att söka en roll i kyrkokören till musikalen. Totalt har 250 personer sökt en plats i kören som bara har plats för åtta personer.

–Intresset har varit enormt, det är inte ett lätt jobb att välja ut åtta personer, säger Hugo Aavaranta Hansen som är teaterchef på kulturhuset Spira.

Till helgen hade ett sextio-tal personer valts ut för att göra audition till kyrkokören. Rollerna i musikalen kommer spelas av skådespelarna i kulturhusets ordinarie ensemble, med undantag för vissa mindre roller.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.