Hans-Göran Frick kommenterar sitt avhopp som ordförande för HV71. Foto: Johannes Tolf

HV71 tonar ner krisen

Uppdaterad
Publicerad

Ingen tränare, styrelse eller ordförande. Frågetecknen är många kring HV71 just nu.

Igår kväll kom beskedet att hela HV71:s styrelse avgår och klubbens ordförande Hans-Göran Frick och ledamöterna Per Rodert och Thomas Lindster kommer inte ställa upp för omval.

– Det är beklämmande för HV 71 som varumärke och förening, samtidigt visar det att föreningsdemokratin fungerar som den ska. Nu handlar det om att hitta en styrelse som har en så bred förankring som möjligt, säger Hans-Göran Frick, avgående ordförande i föreningen.

Är det kritiken från supporterklubben North Bank som fick styrelsen att avgå?

– Nej, det får man se till den samlade bilden. Det finns ingen styrelse som kan vika ner sig för en klick medlemmar eller en klick sponsorer eller vad det kan vara. Vi har gjort en samlad bedömning och om andra tror sig kunna göra det bättre ska inte vi stå ivägen, säger Hans-Göran Frick.

Nu står klubben utan både styrelse och tränare. Dessutom har flera spelare valt att lämna klubben, senast forwarden Calle Ridderwall.

Men klubbdirektören Agne Bengtsson vill inte ta ordet kaos i sin mun och säger sig inte vara särskilt orolig för framtiden.

– Egentligen så jobbar vi på som tidigare. Det betyder att vi jobbar med att hitta en ny tränare till klubben och efter gårdagens besked att Calle Ridderwall lämnar oss tittar sportcheferna på nya namn.

Men vad är viktigast nu för att klubben ska få arbetsro?

– Fans och partners vill se ett tränarnamn och ett par nya spelare. Det har vi på gång. Inom ett par veckor hoppas vi kunna presentera det.

Men vilken tränare och spelare vill komma till en klubb där det är så turbulent?

– Det finns flera namn men jag kan inte kommentera vilka i dagsläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.