Foto: Adam Ihse/TT

I kväll kan HV71 gå till semifinal

Uppdaterad
Publicerad

I kväll kan HV71 för första gången på sex år gå till semifinal. Men då krävs seger i den fjärde kvartsfinalmatchen borta mot Färjestad.

Vi träffade HV:s tränare på parkeringsplatsen precis innan avfärd mot Karlstad.

– Det känns bra. Vi har skaffat oss ett bra läge och ska åka upp till Karlstad och göra en bra prestation, säger HV71:s tränare Johan Lindbom.

Kvartsfinal spöket

HV71 leder med 3-0 i matcher i kvartsfinalserien mot Färjestad som spelas i bäst av sju. Under de sex senaste åren har HV71 åkt ut i kvartsfinalen. Men i kväll kan alltså HV71 jaga bort kvartsfinal spöket och gå vidare till semifinal.

– Vi är på god väg hoppas jag. Det är vårt mål givetvis. Det är ju nytt lag varje år och nya förutsättningar. Det är ju mest ni i media som partar om det som varit, vi blickar framåt, säger han.

Svår match

Färjestad måste i kväll vinna för att deras säsong inte ska vara slut. Något som gör att HV71 i kväll möter en desperat motståndare.

– Vi måste vara förberedda på det mesta i kväll. Vi såg ju i förra matchen att de hade en annan typ av matchplan. De ville spela mer fysiskt för att få oss ur balans men det gäller att vi är redo för det.

De kommer ju göra allt för att få er ur balans. Vad ska ni göra för att de inte ska lyckas?

– Det gäller att vända andra sidan till. Vi ska inte nappa på den kroken som de slänger ut utan fokusera på vårt spel, säger han.

Vad talar för att ni vinner i kväll?

– Jag tycker att vi har spelat bra och gjort bra prestationer som gjort att vi kommit till det utgångsläget vi har. Vi känner oss trygga i det vi gör och kommer vi upp på den nivån som vi vill så kommer det att gå vägen, säger Johan Lindbom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.