Foto: Love Nepal

”Jag vet inte hur många döda som ligger utanför vårt hus”

Uppdaterad
Publicerad

Mikael Alfvén från Sävsjö som driver projektet Love Nepal har startat en insamling för att kunna skicka ner hjälp till Nepal.

– Det har varit många tårar och samtal de senaste dygnet. Jag fick precis ett samtal från en person där ner som säger att det är hundratals människor i vårt nätverk som inte hittar sina barn, säger Mikael Alfvén.

Flera byggnader förstörda

Sedan 2009 har han drivit projektet Love Nepal. Organisationen jobbar med att hjälpa unga flickor som sålts av sina familjer till bordeller.

Jordbävning i Nepal

Idag driver de en skola och tio barnhem i landet, men helgens jordbävningar har slagit hårt.

– Fem av våra hem har omfattande skador, väggarna har kollapsat på insidan. På skolan vi driver med nästan 700 barn, där är en byggnad totalförstörd, säger han.

Ligger ben och sönderslagna armar utanför huset

Telefonen går varm på kontoret i Sävsjö. Just nu pågår ett intensivt arbete med att samla in pengar för att kunna skicka ner hjälp till Nepal.

Via sociala medier försöker man nå ut till så många som möjligt, och Mikael hoppas inom kort kunna skicka ner ett akutteam med läkare för att hjälpa alla skadade. Och samtidigt som arbetet pågår nås man ständigt av nya katastrofrapporter från Katmandu.

– En medarbetare ringde till mig och sade: ”Jag vet inte hur många döda som ligger utanför vårt hus. Det ligger ben och sönderslagna armar utanför huset”. Det blir väldigt nära för oss som ofta är där nere och jobbar, så det är många känslor i kroppen just nu men mest tårar, säger Mikael Alfvén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Jordbävning i Nepal

Mer i ämnet