Foto: Christina Uddenberg

Jakthund biten av varg

Uppdaterad
Publicerad

Mycket talar för att det var en varg som skadade en tysk jaktterrier allvarligt utanför Axamo väster om Jönköping för knappt en månad sedan.

Hunden Otto försvann under en jakt och efter att ha hört skall och hjärtskärande ylanden hittade jägaren sin hund livlös och med flera mycket kraftiga bett över rygg och manke.

Efter en noggrann undersökning av skadorna konstaterar länsstyrelsen i Jönköping att jakthunden med största sannolikt fått sina skador av en varg.

Måste vila upp sig

Trots punkterad lunga och tre brutna revben överlevde Otto vargmötet men enligt ägaren måste han återhämta sig ytterligare en tid innan han får följa med ut på jakt igen.

Vargen som orsakade skadorna dök upp ”från tomma intet” och det har inte heller kommit några andra vargrapporter från området efter attacken.  

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.