Foto: TT

Jönköpingsstudent på olycksbuss

Uppdaterad
Publicerad

En student från högskolan i Jönköping skadades vid den bussolycka som inträffade i Spanien under söndagen.

14 människor omkom och ett 40-tal skadades i bussolycka utanför Tarragona i Spanien. UD bekräftar att en av de skadade är svensk och flera lokala medier i Jönköping uppger att det handlar om en kvinnlig student från Jönköping. Enligt UD handlar det om lindriga skador.

Olyckan inträffade när bussen krockade med en personbil. På bussen fanns 56 personer, de flesta studenter. Ett av fordonen ska, enligt ett vittne, ha kommit över på fel sida av vägen i en kurva. Därefter krockade fordonen och bussen välte. Passagerarna var på väg tillbaka till Barcelona från Valencia där de besökt den populära festivalen Las Fallas.

Högskolan i Jönköping bekräftade på sin facebooksida under söndagen att tre studenter från högskolan finns på plats i Spanien och dom kontaktas nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.