Foto: Bernhard Skoglund/ JSK

Jönköpingstjej starkast i Europa

Publicerad

Kristine Almroth har tagit EM-guld i styrkelyft och hon slog även nytt europarekord i sin klass. Jönköpings styrkelyftarklubb har tagit såväl guld som silver i EM i Danmark.

Kristine Almroth tävlade på torsdagen i seniorernas 47-kilosklass och lyckades nå högst upp på prispallen. Inför tävlingen var hon bäst rankad.

– Jag har rankad etta när jag kom hit, men jag har inte tagit ut något i förskott utan kört mitt race, säger Almroth till Jnytt.

– Det är as-skönt, jag har gråtit glädjetårar och är jätteglad, fortsätter hon

Under gårdagens tävling lyfte hon 135 kilo i knäböj, 80 i bänkpress och 155 i marklyft. Detta gav totalen 370, vilket alltså räckte hela vägen till guldet.

Europarekord

Marklyftet på 155 kilo är nytt europarekord, vilket också totalpoängen är.

Men på frågan hur guldmedaljen skulle firas kunde den glada Kristine Almroth inte riktigt svara på.

– Det har jag inte riktigt bestämt än, men kanske med ett glas vin, säger hon till Jnytt.

Silver också till JSK

Under onsdagen tog även klubben ett silver. Det stod Mehmet Kaya för. Mehmet Kaya lyfte 312,5 kilo i knäböj, 2,5 kilo från sitt personbästa. Detta räckte till silver i knäböjen, guldet togs av Mark McQueen på 321 kg som var nytt europarekord i juniorklassen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.