Fredrik Jutnäs Foto: SVT

Efter turbulensen i J-Södra – drar tillbaka kandidaturen

Uppdaterad
Publicerad

Bankmannen Fredrik Jutnäs är inte längre beredd att ställa upp som ny ordförande i Jönköpings Södra. Efter debatten i förra veckan drar Jutnäs tillbaka sin kandidatur.

För en vecka sedan lanserades Fredrik Jutnäs som ny ordförande i den nya allsvenska fotbollsklubben av valberedningen. Ett besked som innebar att den nuvarande ordföranden Sune Lantz inte skulle få förnyat förtroende. Men efter den debatt som detta orsakat, meddelar idag alltså Jutnäs att han inte längre står till förfogande.

– Jag tycker att det är bättre att ta tacka nej nu, när det är 23 dagar kvar till årsmötet, säger han till SVT Nyheter Jönköping. Det är sån oro inom föreningen och det här har tagit alldeles för stora proportioner.

Ordförandestriden i J-Södra

Han medger att det faktum att hans arbetsgivare, Swedbank, är en av de sponsorer som hoppat av, är en del i beslutet.

– Det är en del, men jag vill inte berätta hur många delar det är totalt eller hur mycket varje del väger.

Nytt förslag på kandidat

Valberedningen uppger att man nu kommer att analysera den uppkomna situationen och därefter återkomma med förslag till ordförandekandidat.

– Vi får sätta oss ner och börja om från början, säger Bertil Johansson, valberedningens ordförande till SVT Nyheter Jönköping.

På hemsidan skriver valberedningen att ”Det är valberedningens förhoppning att den uppkomna situationen ska leda till besinning såväl inom som utanför föreningen. Det är också valberedningens förhoppning att respekten för individers olika uppfattning och för föreningsdemokratin fortsatt ska vara värdegrundande inom J-Södra IF.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ordförandestriden i J-Södra

Mer i ämnet