Kittel vidare i lagtävlingen

Uppdaterad
Publicerad

Dressyrryttaren Patrik Kittel från Tranås är, tillsammans med de andra i de svenska laget, vidare i lagtävlingen i OS.

Patrik Kittel och hans häst Scandic tävlade i dressyr i OS i London idag. Efter några mindre misstag, inte minst i piaffen, fick Kittel 74.073 procent.

– Jag var lite chockad att han missade i piaffen, och att han hoppade till. Men det var inte mycket att göra, och jag är inte så orolig inför nästa klass. Annars var han mycket bättre i fronten än vad han varit på de senaste tävlingarna. Jag satsade inte allt i den ökade galoppen, många har fått problem nere i det hörnet vid upptagningen. Jag är ändå med i leken så det känns bra, sade Tranåsryttaren om sin ritt till tidningen Ridsport.

Smålänningar i OS

Även Tinne Wilhelmson Silfvén red idag och inledde sitt sjätte OS med att få 74,271 procent.

– Jag fick ett fel som jag inte vet var det kom i från. Jag blev överrumplad och måste fundera på hur det gick till, säger veteranen om prestationen med hästen Don Auriello.

De båda ekipagens resultat innebär att Sverige är vidare som sista lag i lagtävlingen. Britterna leder, Tyskland är tvåa och Holland trea.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Smålänningar i OS

Mer i ämnet