Foto: Jönköpings södra

Klart med Cala i J-södra

Uppdaterad
Publicerad

Sergio Cala är klar för spel resten av säsongen 2016 i Jönköpings södra. Han kommer närmast från Real Jaén CF, men har redan tränat med J-södra i några veckor.

Idag blev det klart att spanjoren Sergio Cala spelar med J-södra resten av säsongen.

– Vi får en spelare som ger oss ytterligare alternativ för han kan spela både defensivt och offensivt på mittfältet, berättar Christer Persson, assisterande tränare för J-södra.

– Det vässar också konkurrensen i laget att få en spelplats vilket är bra för att utveckla spelarna, menar han.

Spelklar direkt

Cala har tidigare även representerat andra spanska klubbar som Fuenlabrada CF och Malaga CF. När han var 20 år flyttades han upp i A-truppen i Malaga. Nu har han varit med Jönköpings södra och tränat ett tag innan klubben gjorde klart med kontrakt för resten av säsongen.

– Han har varit med och tränat i tre veckor tränat med laget i ungefär tre veckor och han är spelklar direkt. Han är alltså tillgänlig för spel redan nu på söndag, säger Christer Persson.

– Cala har under den tid han har varit här levt upp till den bilden vi hade av honom sedan tidigare. Han har fått en gedigen fotbollsutbildning i Spanien och är duktig både taktiskt och tekniskt. Dessutom har han ett driv och inställning som gör att han passar in i truppen både på och utanför planen, menar Persson.

Ogbu till Sirius

Igår stod det ju även klart att Moses Ogbu lånas ut till superettalaget Sirius.

– Ogbu ville byta miljö och även få mer kontinuerlig speltid så vi kom överens om att släppa honom denna säsong och jag tror att alla är nöjda med det vi kom överens om, säger Christer Persson.

Övergången är ett lån för resterande del av säsongen och börjar gälla direkt. Ogbu kommer dock tillbaka till Jönköpings södra i januari 2017.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.