Knapp förlust för HV71 mot serieledarna

HV71:s damer förlorade borta mot serieledande Luleå på lördagen. Hemmalaget vann med 3-2.

HV71:s damlag avslutar SDHL med två matcher i Norrland i helgen. Först ut i lördags var serieledarna inför nästa 600 åskådare i Luleå.

Hemmalaget tog tidigt ledningen i matchen genom Michelle Karvinen efter 2.45. Med lite drygt tre minuter kvar av första perioden kvitterade dock Lindsay Grigg.

Men hemmalaget lyckades gå till pausvila med en ledning sedan Henriette Sletbak gjort 2-1 efter 18.32.

I andra perioden utökade hemmalaget sin ledning till 3-1 genom Anja Stiefel.

I sista perioden reducerade Fanny Rask Luleås ledning med bara 33 sekunder kvar av perioden, men närmare än så kom inte HV71. Laget ligger just nu fyra i SDHL på 55 poäng med en omgång kvar att spela. Brynäs ligger femma på 53 poäng, men har betydligt sämre målskillnad än HV.

Under söndagen möter HV71 Modo Hockey i Örnsköldsvik.