Kokainsmugglare överklagar till HD

Uppdaterad
Publicerad

De tre män som i hovrätten dömdes till sju års fängelse för att ha smugglat in 18 kilo kokain med hjälp av ett flygplan, överklagar nu sina domar till Högsta domstolen.

I hovrätten dömdes de tre männen till sju års fängelse vardera. Alla nekar till brott och vill nu friges helt alternativt få sina straff sänkta, uppger P4 Jönköping. De hävdar att de inte visste vad resväskan med kokainet innehöll.

En av männen är en 38-åring från Jönköping och planet som användes hyrdes av en flygklubb i Värnamo.

Långa straff

I både tingsrätten och hovrätten dömdes männen till långa fängelsestraff för grov narkotikasmuggling och grovt narkotikabrott. Och Högsta domstolen ska nu ta ställning till om de ska få prövningstillstånd eller inte.

Det var den 30 mars förra året som polisen grep de tre männen vid ett tillslag på Enoch Thulins flygplats utanför Landskrona. I lasten på sportflygplanet som landade utanför Landskrona fann polisen 18 kilo kokain.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.