Kvinna anmäler rektor till Justitieombudsmannen

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i Vaggeryds kommun har JO-anmält rektorn på en skola för att denne inte skickat in hennes överklagan angående det stöd sonen får i skolan.

Redan i oktober skickade mamman in en överklagan på det åtgärdsprogram och beslut om anpassad studiegång som hennes son fått. När hon inte fick något svar tänkte hon först att det skulle ta en tid.

Anmälde annat ärende

– Jag tänkte att det nog är kvarnar som mal långsamt och det finns många ärenden att gå igenom för dem och att det därför inte var konstigt att jag inte fick ett svar, skriver hon i anmälan.

Men när hon i januari gjorde en anmälan till Skolinspektionen i ett annat ärende fick hon veta att överklagan inte skickats in alls.

Lovade att skicka in

Först efter flera samtal och mail, med bland andra med barn- och utbildningsnämndens ordförande hörde rektorn av sig och lovade att skicka in överklagan.

Men då detta fortfarande inte gjorts väljer nu mamman att anmäla till JO.

Saknas resurser

– Hur skall jag ha ens minsta lilla möjlighet att hjälpa mitt barn om skolan fattar beslut som inte är till gagn för hans skolgång, enbart då de saknar resurser att ta hand om mitt barn, skriver mamman i sin anmälan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.