Kvinna med rullator bestulen på kontanter

Uppdaterad
Publicerad

En äldre kvinna som satt sig för att vila blev under måndagseftermiddagen bestulen på Odengatan i Jönköping. Senare polisanmäldes ytterligare en väskryckning i samma område.

En stöld inträffade i Jönköping på måndagseftermiddagen då en ungdom på cykel ska ha tagit en handväska från en äldre kvinna. Den innehöll kontanter och nycklar. Kvinnan fick uppsöka sjukhus men skadeläget är oklart enligt polisen.

Vid 17-tiden polisanmäldes en annan väskryckning i samma område och som även den ska ha inträffat under tisdagseftermiddagen. Också vid den händelsen var det en äldre kvinna som blev av med sin handväska.

Liknande signalement

Vid båda väskryckningarna var det en man som cyklade på en damcykel och som ryckte åt sig kvinnornas väskor. Eftersom signalementet är liknande misstänker polisen att det är samme man som varit i farten.

Den första incidenten inträffade nära Erik Dahlbergsgymnasiet i Jönköping, då kvinnan med rullator satt sig för att vila när tjuven slog till. Klockan var då 15:40. Gärningsmannen lämnade sedan platsen.

Den andra händelsen ska ha inträffat bara några hundra meter därifrån. Då ryckte tjuven handväskan ur handen på den äldre kvinnan.

Flera polispatruller deltog i sökandet efter den misstänkte, men ingen har ännu kunnat gripas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.