Kvinna misstänks ha drogats och våldtagits

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 25-årsåldern misstänks ha drogats och våldtagits i en bostad i Jönköpingsområdet natten mot lördag. En man har gripits misstänkt för brottet.

Polisen larmades strax innan klockan 04 natten mot lördag om en misstänkt våldtäkt inomhus i en bostad. Det var inte kvinnan själv som ringde polisen. För polisen har kvinnan, som är i 25-årsåldern, uppgett att hon sannolikt blivit drogad och att hon varit ”borta” i cirka två timmar. Övergreppet ska ha skett under den tiden.

Gripne mannen ska förhöras under dagen

En man i samma ålder kunde senare gripas och är skäligen misstänkt för brottet.

– Nu får åklagaren fatta beslut under dagen. Han är fortsatt gripen men jag förutsätter att han inte är hörd ännu, säger Anneli Johansson Hammo på polisen i Jönköping län.

Kvinnan ska inte ha några uppenbara skador men har haft kontakt med vården.

Släpptes senare

Under söndagen meddelade polis att den misstänkte mannen försatts på fri fot. Om misstanken mot honom kvarstår är oklart

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.