Foto: SVT / Svenska Kyrkan

Kyrkan anställer integrationsfrämjare

Uppdaterad
Publicerad

Växjö stift har anställt sju integrationsfrämjare som ska stötta stiftets församlingar i arbetet med asylsökande och nyanlända. Christina Dittschlag är ansvarig för arbetet i Vätterbygden. – Det är väldigt spännande, säger hon.

De flesta av stiftets 176 församlingar har någon verksamhet för asylsökande och nyanlända, till exempel språkcaféer och uppsökande verksamhet vid anläggningsboenden.

– Tanken är att vi ska vara lite bollplank till dem som arbetar ute i verksamheterna.

Christina Dittschlag från Bankeryd utbildar sig till diakon, men är tjänstledig detta året. Hon blev glad när hon fick förfrågan att bli integrationsfrämjare för Södra Vätterbygden.

Dokumentärfilmare anställd

– Förutom att hjälpa till med CV:n hjälper vi också till med att skaffa praktikplatser, så de nyanlända kan få öva språk och testa på arbetslivet här.

Förutom de sju integrationsfrämjarna finns också en projektkoordinator och en dokumentärfilmare. Dokumentärfilmaren ska göra inspirerande filmer som ska kunna visas som goda exempel.

– Vi hoppas kunna stärka det ideella engagemanget genom att få fler att samverka lokalt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.