Foto: SVT

Läkaren: ”Jag är utsatt för en häxjakt”

Uppdaterad
Publicerad

Läkaren anses vara en säkerhetsrisk och är avstängd efter att Region Jönköpings län upptäckt flera brister i samband med olika operationer. Läkaren själv ser inga brister i sitt arbetssätt, utan hänvisar till en tidsperiod där det varit svårt att arbeta, eftersom det gjorts många förändringar i verksamheten. – Jag är utsatt för en häxjakt i det här, säger läkaren till SVT Nyheter Jönköping.

Läkaren som varit anställd på Värnamo sjukhus har stängts av för att hen anses vara en säkerhetsrisk för patienterna. Läkaren är nu anmäld till Inspektionen för vård och omsorg. Enligt Region Jönköpings län handlar det om operationer som läkaren inte ska ha utfört på bästa sätt.

Läkaren menar att om det hade varit något fel i arbetssättet, så borde det ha upptäckts tidigare eftersom hen varit läkare i 17 år och anställd länge.

Anmäld tidigare

– Jag har varit anmäld tidigare, men aldrig blivit prickad, säger läkaren.

Men känns det inte besvärande att överhuvudtaget bli anmäld?

– En anmälan betyder ingenting, det är när ett beslut fattas som saken avgörs, menar läkaren.

Regionen anser ju att flera patienter fått skador och komplikationer på grund av hur du agerat, vad säger du om det?

– Jag tycker att jag har gjort det bästa som går att göra på ett sjukhus i den här storleken. Jag har använt vetenskapligt beprövade metoder.

Svår tid

Läkaren säger vidare att det är flera som har upplevt att det varit en svår tid att arbeta, eftersom det har varit förändringar i verksamheten.

Men den här kritiken rör ju flera år än bara det senaste?

–  Jag har inte alla papper här nu, jag kan inte yttra mig om detaljer. Vi får ser vad IVO säger om det här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.