Larm om misshandel på skola

Uppdaterad
Publicerad

Efter larm om bråk och eventuella personskador larmades polis och räddningstjänst till en skola i Huskvarna. Enligt polisens senaste uppgifter kan det handla om grupp ungdomar som slagits.

– I första läget verkade det främst vara en person som var utsatt, men vi har nu uppgifter som tyder på att flera kan ha drabbats.

– Det kan  också finnas flera gärningsmän, säger Fredrik Kliman, presstalesperson på polisen.

Larmet till SOS kom strax innan 11.30 på måndagen. Den som ringde in berättade om en misshandel som ägt rum i parken utanför Alfred Dahlinskolan. Det skulle enligt anmälaren handla om en person som blivit sparkad i huvudet och som klagade på yrsel och ont i ryggen.

Flickor i bråk

Räddningstjänsten har personal från avdelningen Säkerhet och beredskap på plats för att assistera skolan. Polisen finns också på plats.

Någon exakt ålder på de inblandade har polisen inte ännu, men det handlar alltså om flera inblandade som är omkring 15 år gamla. Enligt polisen är det främst om flickor som varit i slagsmål.

– Ja de uppgifter jag har är att det är ett antal flickor som varit i luven på varandra. Jag har inte fått uppgifter om att någon ska ha gripits, det verkar inte vara så, säger Fredrik Kliman.

Vårdnadshavare ska nu underrättas och en anmälan om misshandel håller på att upprättas. Enligt polisen finns inte någon uppgift om att någon skadats allvarligt.

– En av flickorna fick följa med till sjukhus för kontroll, men hon hade inga synliga skador, säger Fredrik Kliman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.