Foto: SVT/Linda Mathillas

Lastbil har vält vid E4

Uppdaterad
Publicerad

En person fördes till sjukhus sedan en lastbil vält vid trafikplats Ryhov, intill E4, i Jönköping. Olyckan inträffade strax efter lunchtid och det blev totalstopp i trafiken enligt räddningstjänsten.

– Chauffören hörde hur det small till och sedan välte lastbilen, berättar Fredrik Malm som är räddningsledare på platsen.

Han säger att lasbilen precis hade svängt av E4 och när ekipaget körde in på trafikplats Ryhov välte det.

Larmet kom strax före klockan två på eftermiddagen och enligt polisen ska lastbilsföraren förts med ambulans till Länssjukhuset Ryhov, som ligger några hundra meter från olycksplatsen.

– Personen verkar inte har allvarliga skador, säger Björn Öberg som är presstalesperson på polisen.

Kakel och klinker

Enligt räddningstjänsten är det besvärligt trafikläge vid olycksplatsen och 150 liter diesel ska ha läckt ut. Hur det kommer sig att lastbilen har vält var vid 14.15-tiden inte känt.

Enligt Fredrik Malm ska lastbilsekipaget vara lastat med kakel och klinker.

– En bärgningsbil har precis kommit så nu är det dags att försöka lyfta upp lastbilen och släpet, berättar SVT:s reporter Linda Mathillas klockan 14.40, som är på olyckplatsen.

Avfarten i trafikplats Ryhov är avstängd mot Solåsen. Enligt Trafikverkets första prognos väntas vägen öppna först klockan 16.00.

Men strax efter 16-tiden meddelade polisen att sanering och bärgning fortfarande pågick på olycksplatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.