Lastbil i diket på E4:an

Uppdaterad
Publicerad

En långtradare körde under morgonen av vägen och ner i diket. Olyckan inträffade på E4:an 1,5 km söder om Brahehus utanför Gränna i södergående riktning.

Strax innan klockan sex på morgonen inkom ett larm om en trafikolycka på E4.an då en långtradare hade kört ner i diket och hamnat på sidan. Vid olyckan uppstod ett mindre dieselläckage från lastbilens bränsletank men detta kunde stoppas av räddningstjänsten. Ingen ska ha skadats i samband med händelsen.

– Trafiken flyter på men inte helt obehindrat då ett körfält är avstängt. Men det kan bli så att båda påverkas senare vid bärgningsarbetet, säger Clas Lövgren, inre befäl på räddningstjänsten i Jönköping.

Vad som orsakade olyckan går i nuläget inte att svara på men på räddningstjänsten uppmanar man till att ta det försiktigt i trafiken på grund av det blöta väglaget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.