Foto: SVT

Lastbilar i olycka – orsakade trafikkaos

Uppdaterad
Publicerad

Två lastbilar krockade i eftermiddags på riksväg 40 Göteborgsbacken i Jönköping. Långa köer bildades och det var länge totalstopp i riktning mot Göteborg.

– Olyckan inträffade mitt i rusningstrafiken vid 16-tiden och räddningstjänsten tvingades, på grund av köerna, initialt ställa bilarna och gå fram till platsen för att se vad som hänt, säger Kenneth Hermansson vid SOS Alarm i Jönköping.

När räddningstjänst och ambulans väl kom fram till platsen var det två lastbilar som hade krockat och det var länge totalstopp i tre filer. Den ena lastbilen ska ha kört in i den andra bakifrån. En person har förts till sjukhus med okända skador.

Ett av tre

Trafikverket informerar nu vid 18.30 att riksväg 40 nu är öppen igen för trafik men att problem kan uppstå till följd av tidigare långa köer. Bilister uppmanas att ta annan väg.

Enligt personer SVT Nyheter Jönköping talade med var det under ett par timmar stora trafiksvårigheter genom hela Jönköping med köer på E4 vid Ekhagen genom hela stan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.