Foto: TT

Man allvarligt skadad efter misshandel

Uppdaterad
Publicerad

Polis fick vid 4-tiden under fredagsmorgonen larm om att en man beväpnad med kniv sprang runt i området kring ett boende för missbrukare i södra Jönköping.

När polis anlände till platsen kunde mannen först inte hittas. Men efter att trapphusen kontrollerats finner polisen en man i 50-årsåldern med allvarliga skador i en lägenhet. I samma lägenhet befann sig en man i 30-årsåldern som grips.

– Både målsägaren och den misstänkte befinner sig nu på länssjukhuset Ryhov. Mannen som misshandlats har allvarliga skador, men också den misstänkte gärningsmannen har skador, säger Charlie Rendahl vid polisen i Jönköping.

Hittades något vapen i lägenheten?

– Jag vill inte gå in på det. Och det är okänt för oss om något vapen använts vid misshandeln.

Händelsen rubriceras som grov misshandel. I lägenheten fanns också ett vittne som ska höras under fredagen. En av de tre är boende i lägenheten. Samtliga är kända av polis sedan tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.