En man fördes med allvarliga skador till sjukhus efter skottlossningen på Rosenlund. Foto: Foto: Mattias Landström/jkpg.news

Anhållen man misstänkt för mordförsök har släppts

Uppdaterad
Publicerad

Den man som anhölls misstänkt för mordförsök på Rosenlund i onsdags kväll har släppts på fri fot. Han är dock inte avförd från utredningen.

Det var i onsdags vid 22-tiden som polisen fick larm om att en man hade blivit skjuten på Rosenlund i Jönköping. En man anhölls under lördagen misstänkt för mordförsök, som Jönköpings-Posten var först med att berätta.

–Han anhölls tidigt i morse, klockan 01 och kommer under helgen förhöras av offentlig försvarare, sa Annika Collin, pressansvarig på Åklagarmyndigheten under lördagen.

Släpptes under lördagen

Efter förhör under gårdagen släpptes mannen på fri fot sent under lördagen.

–Det jag kan säga är att är att han inte är avförd från utredningen och förundersökning pågår, säger Annika Collin till SVT Jönköping under söndagen.

Se bilder från i onsdags kväll i klippet nedan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen undersökte platsen där en man hittades skjuten i Jönköping sent på onsdagskvällen. Foto: Mattias Landström/jkpg.news

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.