Foto: Från polisens fu-protokoll

Man misstänks för hot med yxa

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern ställs nu inför rätta misstänkt för grovt olaga hot. Enligt åtalet har han dödshotat ett par med en yxa i deras bostad i Huskvarna.

Det var en kväll i slutet av februari som mannen enligt åtalet tog sig till en man och en kvinnas bostad i Huskvarna. Han ska ha stått utanför med en höjd yxa och försökt ta sig in. Han ska ha krossat ett fönster och skrikit åt paret att öppna och släppa in honom. Han ska ha huggit flera gånger med yxan i garagedörrarna vid huset.

Nekar till dödshot

När polis anlände till huset för att gripa mannen ska han också ha uttalat dödshot mot mannen i huset när han hade gripits och satt i polisbilen. Den misstänkte mannen åtalas också för ett fall av misshandel mot kvinnan. Det ska ha skett under förra sommaren och han ska då ha slagit henne mot huvudet, tagit stryptag och sprakat henne mot kroppen. Han misstänks också för ett fall av misshandel mot mannen i huset någon gång under 2015.

Misshandelsfallen erkänner den misstänkte mannen delvis, men åtalspunkten om grovt olaga hot med yxan förnekar han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.