Man avled vid skogsarbete

Uppdaterad
Publicerad

Mannen i 30-årsåldern som fick ett träd över sig utanför Jönköping dog på sjukhus av sina skador på onsdagseftermiddagen.

Det var vid 12-tiden som SOS larmade ambulans, räddningstjänst och polis till en mindre ort i Jönköpings kommun med anledning av en arbetsplatsolycka.

De första uppgifterna handlade om att en man hade fått ett träd över sig. Enligt räddningstjänsten var det en del av trädet som hade fallit över mannen.

Den skadade personen, en man i 30-årsåldern, fördes med ambulans till sjukhus. Mannen hade mycket svåra skador, enligt uppgifter från polisen.

Gick inte att rädda

Mannen dog på sjukhuset till följd av sina skador. Anhöriga har underrättats. En utredning har inletts gällande vållande till annans död i samband med arbetsplatsolycka.

– Det är av rutin så att man i Jönköping använder sig av den brottsrubriceringen. Hade han överlevt så hade rubriceringen istället varit vållande till kroppsskada, säger Åsa Willsund, till GT.

Polisen vill i nuläget inte gå ut med fler detaljer om exakt var olyckan inträffade eller hur den gick till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.