Här startade den stora branden som drabbade hundratals människor. Foto: SVT

Många utan bostad under natten

Uppdaterad
Publicerad

Hundratals människor evakuerades och en ung kvinna omkom i den tragiska branden i Eksjö på söndagen. Enligt polisen tyder allt på att branden startat i den lägenhet där den avlidna kvinnan hittades.

Det var på söndagsmorgonen som en flera hundra år gammal träbyggnad i Gamla trästan i Eksjö stod i lågor. Hundratals människor evakuerades och en ung kvinna avled. Räddningstjänsten hade ett 80-tal personer på plats för att bekämpa elden och släckningsarbetet fortsatta hela dagen – och kommer även fortsätta i form av eftersläckningsarbete under måndagen.

– Det vi väntar på nu är att teknikerna ska komma igång. Utöver det är det inte mycket kvar, vi har intervjuat väldigt många människor i området, säger Lasse Johansson, presstalesman vid polisen.

Storbranden i Eksjö

”Troligtvis startat där”

Enligt polisen tyder allt på att branden startat i den lägenhet där den nu avlidna kvinnan befann sig.

– Det har troligtvis startat där. Det är vi ganska säkra på med tanke på de vittnen som finns. Men exakt vad som hänt är för tidigt att säga, säger Lasse Johansson.

Brandskadorna på de gamla husen blev stora och totalt ska ett 50-tal personer fått sova på annan plats under natten.

– Enligt mina uppgifter var ett 50-tal personer utan bostad i natt, men det är inte så mycket som brunnit, utan det har evakuerats runt om, säger brandingenjör Gunnar Hansson till TT.

Efter en uppmaning i en Facebookgrupp strömmade på söndagen kläder,leksaker och hygienartiklar in till de som drabbats av branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Storbranden i Eksjö

Mer i ämnet