Arkivbild. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Migrationsverket planerar avveckla flera asylboenden

Uppdaterad
Publicerad

Migrationsverket har planer på att avveckla 15 tillfälliga asylboenden på olika ställen i Jönköpings län. Det rapporterar P4 Jönköping. Anledningen är att färre nu söker asyl i Sverige.

Enligt P4 Jönköping kommer Migrationsverket ta definitivt beslut om nedläggningarna i början av hösten, men prognosen är att färre asylsökande nu kommer till Sverige och att boendena därför inte behövs.

– Vårt behov av asylboenden minskar successivt och redan hösten 2016 började vi med en avveckling av de tillfälliga asylboendena, säger Jonas Lindell, enhetschef på Migrationsverket, till P4 Jönköping.

Enligt honom kommer de flesta som bor på boendena ha hunnit få sina asylärenden prövade till årsskiftet då avveckling kan komma ske, men för de som som fortfarande väntar på beslut kommer Migrationsverket erbjuda alternativa boenden, rapporterar radion.

– I första hand försöker vi placera dem som bor i länet i lägenhetsboenden i Jönköpings län. Men kan vi inte möta alla som har behov av det så kommer vi att titta på andra platser i landet, säger Lindell till P4.

Tillfälliga asylboenden som planeras avvecklas:

1. Kullagården, Mariannelund

2. Bruzaholm, Eksjö

3. Centrumhotellet, Nässjö

4. Solgläntan, Bodafors

5. Sandsjövägen, Bodafors

6. Sävsjö Stadshotell, Sävsjö

7. Ljunga Park, Sävsjö

8. Yxenhaga, Hok

9. Granbacken, Vrigstad

10. Götaström, Skillingaryd

11. Tokeryds Herrgård, Jönköping

12. Herrestad, Värnamo

13. Furuhill, Hestra

14. Gamla Polisstationen, Gislaved

15. Smålandsstenar Hotell, Smålandsstenar

Källa: P4 Jönköping

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.