Foto: SVT

Mikael Hill ny förbundskapten i innebandy

Uppdaterad
Publicerad

Jönköpingsbon Mikael Hill blir ny förbundskapten för herrlandslaget i innebandy. Målet är att bli världsmästare 2018.

– Jag vill se fler som är med och utmanar om platserna i landslaget, säger han på förbundets hemsida.

Den 44-årige Jönköpingsbon har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över VM 2020. Mikael Hill har varit tränare sedan 1995, senast i Mullsjö AIS i Svenska superligan.

– Jag har tidigare aldrig sett mig i den här positionen. För mig har det alltid handlat om klubben och att vara klubblagstränare. Jag blev ganska ställd när jag fick frågan. Men att få jobba med landslaget är det största man kan få göra inom innebandyn. Det här är något jag vill. Det kändes helt givet, säger Mikael Hill.

Stort förtroende

Ordföranden i Svensk innebandy Tomas Engholm säger så här om landslagets nye förbundskapten.

– Vi ser Mikael Hill som en utmärkt företrädare för svensk innebandy. Intresset för det svenska landslaget ökar stadigt och som förbundskapten är han kanske vårt främsta ansikte utåt. Nästa VM-final kommer även den avgöras innanför sargen. Men vägen dit innefattar också otaliga relationer och kontakter med media, våra föreningar och annan representation. Det är en stor del av varumärket svensk innebandy. Vi har alla ett stort förtroende för att Mikael är rätt person att utveckla herrlandslagets alla delar ytterligare, säger han i en kommentar på förbundets hemsida.

Vinna VM-guld

Landslagets stora målsättning är att åter vinna VM. Nästa turnering avgörs i Tjeckien 2018. Tidigare i år förlorade herrlandslaget VM-finalen mot Finland. Men ett helt nytt landslag och nytt spelsätt kommer den nye förbundskaptenen inte införa.

– Det handlar om att skruva på detaljer och förfina det som redan funkar bra. Vi ska försöka att hitta ett spel och spelare som står för mycket fart, för ser man på internationella matcher så går det mycket fort. Och det är inte i alla matcher i den inhemska ligan som man häpnas över farten, säger Mikael Hill till TT.

Fakta

Namn: Mikael Hill

Ålder: 44

Bor: Jönköping

Spelarkarriär: Värnamo IK, Skillingaryds IK, Vimmerby IBK

Tränarkarriär: Vimmerby IBK, Östra SK Jönköping, Jönköpings IK, Fagerhult Habo IB, IBK Lockerud Mariestad, Mullsjö AIS

Källa: innebandyförbundet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.