Foto: SVT Arkiv

Minusår för Vandalorum

Publicerad

Konst- och designhallen Vandalorum i Värnamo går med förlust. Efter avskrivningar hamnade resultatet på minus en dryg miljon för förra året.

Vandalorum har nyligen byggts till med ytterligare en lada och det här påverkar förstås ekonomin. Styrelsen för Vandalorum har budgeterat med ett underskott både för 2016 och för det här året, eftersom avskrivningar måste göras.

– Vi satsar på några hundra tusen i överskott före avskrivningar, säger styrelseordförande Jan Ove Forsell till Värnamo Nyheter.

Förhoppningen är att utbyggnaden med nya utställningar på sikt ska öka intäkterna för konsthallen. Idag är cirka en tredjedel av Vandalorums intäkter bidrag medan resten kommer från inträden och försäljning, enligt Värnamo Nyheter.

Jan Ove Forsell säger till tidningen att ett plusresultat ska komma om ett år eller två men att kassaflödet är det som är viktigast just nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.