Misshandlade sina barn under sex års tid

Uppdaterad
Publicerad

Under sex års tid blev barnen misshandlade av sina föräldrar. I dag dömdes föräldraparet för grov fridskränkning och misshandel. Pappan döms till nio månaders fängelse medan mamman döms till villkorlig dom och samhällstjänst.

Flera gånger i veckan fick barnen ta emot sparkar i mage och rygg, örfilar och slag. Det var förskolan som slog larm. Redan 2012 inleddes en polisutredning men den lades ner. Socialtjänsten i Jönköping gjorde en egen utredning och konstaterade att familjen samarbetade bra. Deras utredning slutade med att ett av barnen fick en stödkontakt.

Fyra år senare anmälde förskolan återigen familjen. Två av barnen hade då berättat att föräldrarna slagit dem och ett äldre syskon vid flera tillfällen.

De äldre barnen ska först ha förnekat misshandeln men har under utredningen berättat vad som hänt. Enligt domen ska bälten ha använts flera gånger och barnen har flera gånger kommit till skola och förskola med sår och fläskläpp.

Föräldrarna döms för misshandel av två av barnen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.